top of page

Kitosanplus Group

Umum·30 members

Ukratko Prepricana Lektira Moj Deka Je Bio Tresnja Rapidshare FixedUkratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare - kako da preuzmete i pročitate ovu lektiru
Ako ste u potrazi za ukratko prepricanom lektirom moj deka je bio tresnja rapidshare, onda ste na pravom mestu. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da preuzmete i pročitate ovu lektiru koju je napisala Anđela Naneti. Ova lektira je veoma popularna među decom i odraslima, jer govori o sećanjima jednog dečaka na njegovog deku koji je bio trešnja. Da, dobro ste pročitali - njegov deka je bio trešnja!
ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshareŠta je ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare?
Ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare je elektronska verzija ove lektire koju možete preuzeti sa interneta i pročitati na vašem računaru, tabletu ili telefonu. Rapidshare je jedan od najpoznatijih sajtova za deljenje fajlova, gde možete naći razne knjige, filmove, muziku i druge sadržaje. Ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare je zapravo skraćena verzija ove lektire koja sadrži samo najvažnije delove i informacije o radnji, likovima i poruci dela.


Kako da preuzmete ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare?
Da biste preuzeli ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare, potrebno je da imate internet konekciju i neki program za otvaranje PDF fajlova. Postupak je veoma jednostavan:


 • Otvorite vaš internet pregledač i ukucajte ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare u polje za pretragu. • Pronađite link koji vas vodi do sajta Rapidshare i kliknite na njega. • Na sajtu Rapidshare ćete videti dugme Download ili Preuzmi koje treba da kliknete. • Sačekajte da se fajl preuzme na vaš uređaj i potražite ga u folderu Downloads ili Preuzimanja. • Otvorite fajl pomoću programa za otvaranje PDF fajlova i uživajte u čitanju.Kako da pročitate ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare?
Da biste pročitali ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare, potrebno je da imate malo slobodnog vremena i volje za čitanjem. Ova lektira nije predugačka, ima oko 50 strana, tako da vam neće oduzeti mnogo vremena. Evo šta treba da znate o ovoj lektiri:


 • Lektira je napisana u prvom licu iz ugla sedmogodišnjeg dečaka Tonina koji se priseća svojih dogodovština sa svojim dekom Otavijanom na selu. • Deka Otavijano je bio poseban čovek koji je imao neobičnu vezu sa prirodom i životinjama. On je verovao da su svi ljudi bili biljke ili životinje u prošlom životu, a on sam je bio trešnja. • Tonino i njegov deka su zajedno provodili mnogo vremena u njegovoj bašti gde su rasle razne biljke i voćke, među kojima se isticala trešnja Feliče koju je deka posebno voleo. • Tonino je kroz svoje avanture sa dekom naučio mnogo toga o životu, smrti, ljubavi, prijateljstvu i porodici. On je takođe shvatio koliko su važne uspomene koje ostaju posle nekoga ko nas napusti. • Lektira ima srećan kraj jer se Toninovi roditelji pomire nakon što su se rastali, a Tonino dobije sestru koju nazove Feliče po trešnji koju mu je ostavio njegov deka.Zašto da pročitate ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare?
Ako ste se pitali zašto da pročitate ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare, evo nekoliko dobrih razloga:


 • Lektira je veoma zanimljiva i poučna jer govori o temama koje su važne za svakog čoveka, kao što su porodica, priroda, sećanja i mašta. • Lektira je napisana jednostavnim i slikovitim stilom koji će vas lako uvući u priču i probuditi vaša osećanja. • Lektira će vas nasmejati i rasplakati jer ima puno humora i emocija koje će vas dirnuti. • Lektira će vas inspirisati da više cenite svoje bake i deke koji su vam dali mnogo ljubavi i mudrosti. • Lektira će vas podsetiti da nikada ne zaboravite svoje detinjstvo koje je najlepše doba života.Zaključak
Ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare je odličan način da upoznate ovaj divan roman Anđele Naneti koji će vas oduševiti svojom toplinom i originalnošću. Ova lektira će vam pomoći da bolje razumete radnju, likove i poruku dela, ali i da se zabavite dok čitate. Sve što vam treba je internet konekcija, program za otvaranje PDF fajlova i malo slobodnog vremena. Preuzmite ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare danas i uživajte u čitanju!


Ko je Anđela Naneti, autorka lektire Moj deka je bio trešnja?
Anđela Naneti je italijanska spisateljica koja je rođena 1938. godine u Bolonji. Ona je jedna od najpoznatijih i najnagrađivanijih autorki dečje književnosti u Italiji i svetu. Njena dela su prevedena na više od 20 jezika i dobila su mnoga priznanja, kao što su Andersenova nagrada, Premio Strega i Premio Grinzane Cavour.


Anđela Naneti je počela da piše još kao dete, a svoju prvu knjigu je objavila 1968. godine pod naslovom \"La casa sull'albero\" (Kuća na drvetu). Od tada je napisala više od 50 knjiga za decu i mlade, koje se bave različitim temama i žanrovima, od bajki i fantastike do istorije i društva. Njena dela se odlikuju bogatom maštom, humorom, ironijom i lirizmom, ali i dubokim razumevanjem dečje psihologije i osećanja.


Jedno od njenih najpoznatijih dela je upravo lektira Moj deka je bio trešnja, koja je objavljena 2002. godine i koja je inspirisana njenim sećanjima na svog dedu koji je bio zemljoradnik. Ova lektira je osvojila srca čitalaca širom sveta i postala bestseler u Italiji i drugim zemljama. Po ovoj lektiri je snimljen i kratkometražni animirani film 2015. godine koji je takođe dobio mnogo pohvala.


Kako da razumete i uživate u lektiri Moj deka je bio trešnja?
Da biste razumeli i uživali u lektiri Moj deka je bio trešnja, potrebno je da pratite nekoliko saveta:


 • Pre nego što počnete da čitate lektiru, proverite da li ste preuzeli ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare sa interneta ili da li ste nabavili štampano izdanje knjige. • Pročitajte uvodni deo lektire koji vam daje osnovne informacije o autoru, delu, žanru i temi. • Pročitajte pažljivo svako poglavlje lektire i obratite pažnju na radnju, likove, vreme i mesto dešavanja, stil pisanja i poruku dela. • Pokušajte da se poistovetite sa glavnim junakom Toninom i njegovim doživljajima sa dekom Otavijanom. Zamislite kako biste se vi osećali u njegovoj situaciji i šta biste naučili od njegovog deke. • Uporedite svoje iskustvo sa bakama i dekama sa Toninovim. Razmislite o tome šta vam oni znače u vašem životu i kako ste provodili vreme sa njima. • Proverite da li ste razumeli sve bitne detalje iz lektire tako što ćete pročitati prepričani sadržaj, analizu dela, književne elemente, analizu likova i beleške o piscu koje se nalaze na kraju lektire. • Pročitajte zaključni deo lektire koji vam daje glavnu ideju i pouku koju autor želi da prenese čitaocima. • Pročitajte neke od recenzija ili komentara drugih čitalaca koji su pročitali ovu lektiru i podelite svoje mišljenje sa njima.Gde možete naći još lektira za čitanje i učenje?
Ako vam se svidela lektira Moj deka je bio trešnja i želite da pročitate još lektira za čitanje i učenje, imate mnogo opcija na internetu. Možete naći razne sajtove i aplikacije koje vam nude besplatne ili jeftine lektire u elektronskom ili audio formatu. Evo nekih od njih:


 • Lektire.rs - Ovo je jedan od najboljih sajtova za lektire na srpskom jeziku. Ovde možete naći preko 500 lektira za osnovnu i srednju školu, kao i za fakultet. Svaka lektira sadrži detaljan prepričani sadržaj, analizu dela, književne elemente, analizu likova i beleške o piscu. Možete preuzeti lektire u PDF formatu ili ih čitati online. • Lektire.me - Ovo je još jedan odličan sajt za lektire na srpskom jeziku. Ovde možete naći preko 300 lektira za osnovnu i srednju školu, kao i za fakultet. Svaka lektira sadrži kratki sadržaj, analizu dela, književne elemente, analizu likova i beleške o piscu. Možete preuzeti lektire u PDF formatu ili ih čitati online. • Audible - Ovo je najpoznatija aplikacija za slušanje audio knjiga na svetu. Ovde možete naći preko 200 hiljada audio knjiga na raznim jezicima, uključujući i mnoge lektire. Možete slušati audio knjige na vašem telefonu, tabletu ili računaru. Možete se pretplatiti na Audible za 14.95 dolara mesečno i dobiti jednu besplatnu audio knjigu svakog meseca. • LibriVox - Ovo je volonterski projekat koji snima i objavljuje audio knjige koje su u javnom domenu. Ovde možete naći preko 15 hiljada audio knjiga na raznim jezicima, uključujući i mnoge lektire. Možete slušati audio knjige na vašem telefonu, tabletu ili računaru. Možete preuzeti audio knjige u MP3 formatu ili ih slušati online.Kako da napišete svoj osvrt na lektiru Moj deka je bio trešnja?
Ako ste pročitali lektiru Moj deka je bio trešnja i želite da napišete svoj osvrt na nju, evo nekoliko koraka koje treba da pratite:


 • Uvod - U ovom delu treba da predstavite autora, naslov, žanr i temu dela. Takođe treba da navedete svoju tezu ili glavnu ideju koju želite da iznesete u osvrtu. • Telo - U ovom delu treba da razvijete svoju tezu ili glavnu ideju kroz tri do pet pasusa. U svakom pasusu treba da iznesete jednu glavnu tačku koja podržava vašu tezu i da je potkrepite primerima iz dela. Takođe treba da pokažete svoje razumevanje i kritičko mišljenje o delu. • Zaključak - U ovom delu treba da ponovite svoju tezu ili glavnu ideju i da sumirate svoje glavne tačke. Takođe treba da izrazite svoje lično mišljenje o delu i da date neku preporuku ili poruku čitaocima.Evo jednog primera osvrta na lektiru Moj deka je bio trešnja:


Moj deka je bio trešnja je dečji roman koji je napisala Anđela Naneti, italijanska spisateljica koja je poznata po svojim delima za decu i mlade. Roman govori o sećanjima sedmogodišnjeg dečaka Tonina na njegovog deku Otavijana koji je verovao da je bio trešnja u prošlom životu. Roman se bavi temama porodice, prirode, sećanja i mašte.


Moja teza ili glavna ideja koju želim da iznesem u ovom osvrtu je da je roman Moj deka je bio trešnja veoma zanimljiv i poučan jer pokazuje kako deca mogu da nauče mnogo toga od svojih baka i deka koji su im dali ljubav i mudrost.


Prva glavna tačka koja podržava moju tezu je da roman prikazuje divan odnos između Tonina i njegovog deke Otavijana koji su provodili mnogo vremena zajedno u njegovoj bašti gde su rasle razne biljke i voćke, među kojima se isticala trešnja Feliče koju je deka posebno voleo. Tonino i njegov deka su zajedno smišljali razne aktivnosti, upadali u avanture i nevolje, ali i razgovarali o životnim pitanjima. Primer za to je kada su Tonino i njegov deka pravili kućicu od kartona za psa Flopija koji je pobegao od bake Antonijete iz grada.


Druga glavna tačka koja podržava moju tezu je da roman pokazuje kako Tonino kroz svoje avanture sa dekom uči mnogo toga o životu, smrti, ljubavi, prijateljstvu i porodici. On shvata koliko su važne uspomene koje ostaju posle nekoga ko nas napusti i kako treba ceniti svaki trenutak sa svojim voljenima. Primer za to je kada Tonino saznaje da mu je deka umro i kako on pokušava da ga održi u sećanju kroz njegovu trešnju Feliče koja mu ostavlja poruke.


Treća glavna tačka koja podržava moju tezu je da roman pokazuje kako Tonino razvija svoju maštu i kreativnost pod uticajem svog deke koji mu je pričao neverovatne priče o tome kako su svi ljudi bili biljke ili životinje u prošlom životu, a on sam je bio trešnja. Tonino takođe počinje da veruje u čaroliju prirode i životinja koje mu prave društvo u bašti. Primer za to je kada Tonino sanja kako njegov deka postaje trešnja i kako on leti sa njim po nebu.


Zaključno, mislim da je roman Moj deka je bio trešnja veoma zanimljiv i poučan jer pokazuje kako deca mogu da nauče mnogo toga od svojih baka i deka koji su im dali ljubav i mudrost. Roman me je nasmejao i rasplakao jer ima puno humora i emocija koje su me dirnule. Roman me je takođe inspirisao


Zaključak
Ukratko prepricana lektira moj deka je bio tresnja rapidshare je odličan način da upoznate ovaj divan roman Anđele Naneti koji će vas oduševiti svojom toplinom i originalnošću. Ova lektira će vam pomoći da bolje razumete radnju, likove i poruku dela, ali i da se zabavite dok čitate. Sve što vam treba je internet konekcija, program za otvaranje PDF fajlova i malo slobodnog vremena. Preuzmite ukratko prepricanu lektiru moj deka je bio tresnja rapidshare danas i uživajte u čitanju! 6c859133af


bottom of page